Arvoseminaari 2019

Seuraava arvoseminaari tulee olemaan ajankohtainen keskustelu arvoista teemalla ”Eurooppa vedenjakajalla – voiko Suomi hyötyä?”

Euroopan unionin perusarvoja ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, rauhan ja hyvinvoinnin edistäminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Nyt Eurooppa on tilanteessa jossa Italian, Itävallan, Unkarin sekä Puolassa valtaa pitävät poliitikot haastavat unionin arvoja ja toimintatapoja. Britannia on jättänyt eroanomuksensa EU:sta ja tästä aiheutuu väistämättä seurauksia kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille kaikissa Euroopan maissa sekä sen ulkopuolella. Kaikki edellä mainittu on omiaan heikentämään jäsenmaiden keskinäistä luottamusta. Eurooppa on siis vedenjakajalla – kuka tästä hyötyy ja ennen kaikkea, hyötyykö Suomi?

Arvoseminaari on johtamisen vastuullisuuteen ja arvojohtajuuteen nojautuva korkeatasoinen seminaari, joka järjestetään eri teemalla vuosittain Oulussa. Tällä kertaa lähestytään poliittiseen päätöksentekoon liittyviä arvovalintoja myös eettisten näkökulmien kautta. Arvoseminaari 2019 järjestetään Oulun Yliopiston Saalastinsalissa maanantaina 28.1.2019 klo 12 alkaen (kahvit ja verkostoituminen klo 11:00 alkaen). Arvoseminaarin lipun hinta on 60 €/ kpl (sisältää kahvitarjoilun), ks. sivun alalaidasta ohjeet lipun ostamiseen.

Järjestäjinä Oulun Kauppaklubi ry ja Oulun Eteläinen Rotaryklubi ry. Tilaisuuden tuotto käytetään alueelliseen hyväntekeväisyyteen.

 

PANELISTIT

Pääministeri Juha Sipilä on 57-vuotias kempeleläinen diplomi-insinööri, Suomen pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja. Ennen täysipäiväiseksi poliitikoksi ryhtymistä Juha on tehnyt pitkän uran yrittäjänä. Hänellä on kokemusta niin 2000 ihmisen organisaation, kuin kolmen ihmisen tiimin johtamisesta. Välilä Juha on päässyt itsekin käyttämään sorvia ja tinakolvia, ja eniten hän nauttii työstään, kun koko organisaatio puhaltaa yhteen hiileen vahvalla yhteishengellä.

Juha Sipilä/kuva Laura Kotila. Kuvan käyttöoikeudet saatu valtioneuvoston kansliasta.

Li Andersson on vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuuston jäsen. Eduskunnassa hän on sivistysvaliokunnan jäsen. Andersson valmistui valtiotieteiden kandidaatiksi vuonna 2010 Åbo Akademista pääaineenaan kansainvälinen oikeus. Opinnoissaan Andersson erikoistui ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaiskysymyksiin.

Li Andersson/kuva Pinja Nikki. Kuvan käyttöoikeudet saatu.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on suomalainen poliitikko ja Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007, Sipilän hallituksen valtiovarainministerinä kesäkuusta 2016, sekä kesäkuusta 2017 pääministerin sijaisena. Aiemmin Orpo oli Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministeri 2014–2015 ja Sipilän hallituksen sisäministeri 2015–2016. Vuosina 2012–2014 Orpo oli kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Petteri Orpo/kuva petteriorpo.fi -sivustolta.

Sanna Marin on SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu. Hän on eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen ja toiminut aiemmin suuressa valiokunnassa ja lakivaliokunnassa. Marin valmistui hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2017. Hän toimi Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2013-2017.

Sanna Marin/kuva: käyttöoikeus Sanna Marinilta

Pekka Haavisto on Vihreän liiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja entinen ministeri. Haavisto on toiminut kansanedustajana vuosina 1987–1995 ja uudelleen vuodesta 2007 ja on Ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja Suuren valiokunnan varajäsen. Hän oli ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri 1995–1999 ja kehitys- ja omistajaohjausministeri 2013–2014. Haavisto on ollut myös kahteen otteeseen ehdokkaana presidentinvaaleissa. Vuosina 2000–2006 Haavisto toimi Euroopan vihreän puolueen puheenjohtajana. Haavisto on toiminut YK:n ja EU:n tehtävissä konfliktialueilla, hän on  Suomen Setlementtiliiton hallituksen puheenjohtaja ja Kirkon Ulkomaanavun hallituksen jäsen. Lokakuussa 2016 Haavisto nimitettiin Euroopan rauhaninstituutin puheenjohtajaksi seuraamaan tehtävässä YK:n Syyria-lähettilästä Staffan de Misturaa. Koulutukseltaan hän on ylioppilas.

Pekka Haavisto/kuva: Vihreät De Gröna -sivusto.

 

JUONTAJA

Tilaisuuden juontajana toimii tietokirjailija ja kolumnisti Risto Uimonen. Hän toimi Kalevan päätoimittajana vuosina 2001–2009 ja sitä ennen Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittajana ja päätoimittajan varamiehenä 1986–2001. Uimonen on työskennellyt myös BBC:ssä Lontoossa, Turun Sanomissa ja MTV3:n uutisissa. Uimonen toimi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana vuosina 2010-2015. Hän on kirjoittanut tietokirjoja muun muassa politiikasta, mediasta ja mielikuvista. Koulutukseltaan Uimonen on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Risto Uimonen/kuva Wikipedia.

 

Lipun ostaminen

Arvoseminaarin lipun hinta on 60 €/ kpl. Arvoseminaarissa on kahvitarjoilu sekä mahdollisuus verkostoitua. Tapahtuma tuotto kokonaisuudessaan käytetään alueellisesti hyväntekeväisyyteen stipendeinä ja lahjoituksina.

Osallistumiseen oikeuttavia lippuja voi hankkia useita kappaleita kerralla. Maksuvälineenä käyvät tavanomaisimmat luottokortit sekä verkkopankkimaksu, myös laskutus on mahdollinen. Ostotapahtuman jälkeen tulostetaan lippu joko paperisena tai tallennetaan se sähköisenä versiona puhelimeen. Ostosta toimitetaan kuitti maksajan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Lippuja ei voi palauttaa eikä niistä suoriteta takaisinmaksua. Lipunmyynti on avoimena 28.1.2019 saakka. Pidätämme oikeuden lopettaa lipunmyynti aiemmin, mikäli tilaisuuteen varatut paikat on myyty loppuun.

Lipun hinta sisältää seminaariosallistumisen lisäksi kahvitarjoilun.

Osta liput