Arvoseminaarin panelistit

Anri Kivimäki, AISpotter

FT Anri Kivimäki on ollut kehittämässä AISpotterin tekoälyyn perustuva teknologiaa, joka on luotu helpottamaan urheiluvalmentajien työtä. Kansainvälistä näkyvyyttä suomalaissovellus sai viime joulun alla, kun se pääsi arvostetussa startup-tapahtuma TechCrunchissa esittäytymään päälavalle.

www.aispotter.com

Juha Hulkko, Elektrobit-konserni

Esittely tulossa.

Matti Apunen, johtaja, EVA Elinkeinoelämän valtuuskunta

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) johtaja on paneutunut tekoälyyn paitsi työllisyyden näkökulmasta, myös sen vaikutuksista elinkeinoelämän tulevaisuudessa. Apunen on myös pohtinut eroaako tekoälyn kehitys aiemmista teknologisista murroksista ja millaisia taloudellisia vaikutuksia sillä voi olla.

www.eva.fi

Minna Pikkarainen, Dr. professori, Oulun Yliopisto /VTT

Professori Minna Pikkarainen on tarkastellut tekoälyn mahdollisuuksia ja hyötyjä useiden sovelluskohteiden kannalta terveysteknologiassa ja liiketoiminnassa myös kansainvälisesti. Tällä hetkellä hän tekee tutkimusta tekoälyn vaikutuksista mm. lääkärin työhön ja ihmisiin terveydenhuollon alueella.

Juho Vaiste, etiikan tutkija, Turku AI Society

Tekoälyeetikko, joka lähestyy tekoälyyn liitettäviä eettisiä kysymyksiä erityisesti yritysvastuun näkökulmasta, mutta syventyy paikoitellen myös tekoälyn filosofisiin kysymyksiin. Vaiste on ollut perustamassa Turku AI Societya,  joka kokoaa tekoälyn yhteiskunnallisten vaikutusten tutkijoita yhteen. Vaisteen mukaan nopean teknologiakehityksen aikana pitäisi olla malttia myös eettiseen ja filosofiseen keskusteluun ja tutkimukseen. Eettisistä tekoälykäytännöistä on rakennettavissa vankka kilpailuetu.

www.aisociety.fi

Eelis Hein, sijoitusjohtaja, FIM

Kauppatieteiden lisensiaatti Eelis Hein on opiskellut kansantaloustiedettä ja rahoitusta Helsingin Kauppakorkeakoulussa, Albert-Ludvigs-Universität Freiburgissa sekä University of Connecticutissa. Hän on työskennellyt vuodesta 1991 lähtien finanssimarkkinoilla erilaisissa tehtävissä mm. Suomen Pankissa sekä SEB -konsernissa. Nykyään hän toimii sijoitusjohtajana FIM Varainhoidossa. FIM lanseerasi marraskuussa 2017 pohjoismaiden ensimmäisen sijoitusrahaston, missä  sijoituspäätökset tehdään täysin tekoälysysteemin toimesta.

www.fim.com